Neurografi

Idag har jag varit till Sunderbyn på undersökning av nerver i mina ben och armar.
Undersökningen tog en timma, rätt intressant att se. Jag får svar om ett par veckor. De gör undersökningen med svaga strömstötar. Känns lite som när man kör TNS. Den som stöter lite mer

Men jag följde ju papperets anteckningar hur jag skulle gå.  De hade gjort om och det var långt. När jag skulle hem sade jag till sköterskan hur ska jag hitta ut. Kom sade hon och det var bara genom en dörr och hissen ner. Den väg jag gick med maken under hösten när han gjorde samma undersökning. Lätt som en plätt. Men det är drygt att köra även om vägen är fin. Åldern börja jag känna av. Det är väl cirka tolv mil

Väl hemma hade Lars Gunnar gjort en eld här på baksidan och vi grillade. Jag var döhungrig så gott var det.

 

Solen skiner och nu ser jag varje gång jag går ut hur snön försvinne

 

 

3 kommentarer

 1. Så omtänksamt av Lars Gunnar att ordna med grillning tills du kom hem.
  Hoppas att du får positiva besked efter undersökningarna.
  Kram, Ingrid

 2. Det ordet hade jag aldrig hört tidigare. Hur yttrar sig dina symptom? Jag ska försöka få till en undersökning av mna fingrar, har länge klagat på att de domnar bort, inte alla på en gång utan någon eller några och det kan vara hela fingret eller bara en led i fingrarna. Det är så jobbigt för det både smärtar och gör att jag tappar saker och inte kan greppa t.ex glas ordentligt. Nu ska jag träffa en arbetsterapeut som är handexpert, o jag hoppas hon kan hjälpa mig vidare. Är tafatt som en två-åring och det är inte kul.
  Visst har vi haft härligt vårväder ! Nu kommer ett bakslag men det får man ju räkna med, våren är bakom hörnet i alla fall

   • Astrid23 april, 2023 kl. 16:08
   • Svara

   Jag har ju en grav skolios..min rygg är så krokig i sidled att vid röntgen brukar de missa den
   Jag ser ut som ringaren i Notre Dame
   Men nu rasade jag i vikt och var darrig i benen och läkaren började kolla känsel i mina ben
   Det visade sig att på vissa ställen kände jag ingenting, skilja på varmt och kallt gick inte alls
   Skitont i benen på kvällen svårt att se TV mer än någon halvtimme
   Mina fingrar domnar också bort om jag ligger på rygg
   Två av fingrarna
   Jag har fått en gamnacke , som min sjukgymnast kallar det
   Så där kläms säkert nerver
   Min mamma brukade tappa saker minns jag och hon kände inte det
   Jag minns att hon hade sparat grädde för att kärna smör
   Hon bar på glas krukan som for i golvet
   Bra att du får hjälp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.